Ĺ tampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

1190724288_bileca1Odlukom Skupštine opštine Bile?a izmijenjeni su uslovi kreditiranja iz buyetskih sredstava, pa ?e ubudu?e iznosi kredita koji se dodjeljuju biti u prosjeku ve?i za 50 odsto.

Tako ?e, pod istim uslovima, fizi?ka lica, umjesto dosadašnjih maksimalnih 20.000 maraka, mo?i da preuzmu najviše do 30.000 maraka kredita. U toj kategoriji najviše je poljoprivrednih proizvo?a?a, uglavnom sto?ara, zatim p?elara i ljudi koji se bave proizvodnjom i obradom hercegova?kog ukrasnog kamena...

Maksimalni iznos opštinskog kredita pove?an je i kod pravnih lica koja su do sada mogla da preuzmu najviše do 200.000, a ubudu?e ?e im se odobravati do 300.000 maraka.

- Svi ostali uslovi kreditiranja ostaju neizmijenjeni, pa ?e oni koji se odlu?e za kreditiranje ubudu?e morati da zaposle po jednog radnika na svakih preuzetih 30.000 maraka. Do sada su, me?utim, po jednog radnika morali da zaposle svi koji bi dobili 20.000 maraka kredita, odnosno 10 radnika na preuzetih 200.000 maraka kredita. To zna?i da se ništa ne mijenja sem iznosa kredita - isti?e sekretar Skupštine opštine Bile?a Radomir Albijani?.

Rije? je o sredstvima koja u buyet opštine Bile?a priti?u od preduze?a Hidroelektrane na Trebišnjici iz Trebinja po osnovu Zakona o naknadama za koriš?enje prirodnih resursa. Najve?i dio vješta?ke akumulacije Bile?kog jezera nalazi se, naime, na teritoriji opštine Bile?a po osnovu ?ega joj se i dodjeljuje odšteta.

Ta sredstva, me?utim, prema opštinskoj odluci, mogu da se koriste jedino za kreditiranje proizvodnih programa i infrastrukturu u jednakom omjeru.

Preduzetnici

Preduzetnici sa podru?ja Bile?e, umjesto dosadašnjih maksimalnih 60.000 maraka, mo?i ?e da preuzmu najviše do 90.000 maraka opštinskog kredita.

Š?epan Aleksi? - GSrpske

Komentarišite vijest